Atunci când discuți (in mod negativ) cu cineva, vezi ceva sau auzi ceva ‘’in treacăt’’, te gândești tot timpul ca acel ‘ceva’ a fost spus sau a apărut din cauza ta.
Apar sentimentele de anxietate, nervozitate si chiar insomniile, gândindu-te ‘’de ce’’. Sanatatea psihica este la fel de importanta ca cea fizica, astfel ca te sfatuim sa ai grija de ambele, in egala masura!
Aceste stări ce pe termen lung pot cauza grave probleme de sănătate in baza așa – numitului ‘’stres cronic’’, sunt prezente , din păcate, in raporturile profesionale cat si in cele personale.
Avem mai jos câteva sfaturi pentru voi, care sunt menite sa va ajute sa va detașați de situațiile stresante si sa fiți conștienți de valoarea voastră, fără a va mai asuma responsabilități psihice si fizice care nu va sunt destinate:
1 – Chiar si atunci când pare sa fie personal, in foarte puține cazuri, oamenii fac sau spun răutăți din cauza ta, in majoritatea situațiilor, aceste ‘’tensiuni’’ se creează, de fapt, din cauza lor.
De cele mai multe ori, suntem conștienți de acest lucru, la fel cum suntem conștienți si de faptul ca nu putem sa ii influențam pe cei care decid sa le facă.
Ceea ce putem face, însă este sa nu ne mai lăsăm afectați de ceea ce nu putem controla.
2 – Oamenii nefericiți sunt, in general, cei care se lasă afectați de ceea ce alții spun si cred, in loc sa se concentreze pe sarcinile lor si pe sentimentele pozitive, care, in final, reprezintă tot ce contează.
Atunci când reușești sa te eliberezi din strânsoarea celorlalți, te vei elibera de atitudinea negativa, si, in final, vei învața sa apreciezi doar lucrurile si persoanele care contează. Viată este unica si sănătatea este cea mai importanta!
3 – Nu trebuie sa iți cobori standardele pentru a face celorlalți pe plac, însă trebuie sa ții cont ca in momentul in care renunți la așteptările pe care le proiectezi asupra oamenilor, vei înceta sa te mai simți dezamăgit, așa ca începe sa faci asta pentru tine!
4 – Nu poți sa controlezi energiile pe care ceilalți le proiectează asupra ta însă ceea ce trebuie sa știi este ca , studii întregi au demonstrat ca atunci când oamenii se comporta violent (fizic sau verbal), este din cauza lor , pentru ca sunt persoane frustrate si egocentriste sau la rândul lor, sunt victimele unor comportamente asemănătoare si nu au putere sa riposteze împotriva ‘’agresorilor’’.
Aceste ’’revărsări’’ se produc asupra oamenilor pe care aceștia ii considera mai slabi.
5 – Oamenii tind sa se comporte intr-un mod ‘’simpatic’’ atunci când sunt fericiți/bucuroși, ceea ce spune o grămadă despre cei care nu o fac. Felul in care ii tratam pe ceilalți, spune despre noi tot ce am învățat in materie de compasiune, empatie , dragoste , respect si este un indicator al nivelului de ‘’omenie’’ pe care il deținem.
Sa le uram tuturor celor care se confrunta cu probleme interioare, numai bine, însă sa nu ne încărcam si noi cu problemele lor, este cel mai bun lucru pe care îl putem face, in primul rând pentru noi, iar mai apoi pentru ei.
6 – Atunci când înveți sa-ti concentrezi atenția si resursele in direcția care aduce plus valoare in viată ta, fie profesional, fie personal, reușești sa capeți încrederea de care ai nevoie pentru a nu te lăsa influențat de ceea ce se discuta in jurul tău, atunci când nu ești responsabil de asta.
7 – Amintiți-va: pacea interioara începe in momentul in momentul in care inspiram adânc si decidem sa nu ne lăsăm controlați de o alta persoana sau de situațiile in care suntem implicați: noi suntem cei care controlam si care decidem in ce fel ne lăsăm afectați de spetele externe.
8 – Daca nu ești mulțumit de comportamentul cuiva, încearcă sa stai departe de aceasta persoana, nu deveni la rândul tău, abuziv si nerespectuos. Aceasta atitudine este un semn de slăbiciune.
Adevăratul test apare atunci când ești dezamăgit de comportamentul cuiva: iți vei păstra calmul sau vei reacționa in oglinda? Reacția ta, va spune multe despre tine!
9 – Atunci când cineva ne supară, este pentru ca ei acționează altfel decât ne-am imaginat noi ca vor reacționa. Astfel, înțelegem ca reacțiile si frustrările noastre sunt provocate, din nou, de dezamăgirile apărute in urma așteptărilor proiectate.
10 – Nu vei fi întotdeauna prioritatea celorlalți, tocmai de aceea, trebuie sa fii întotdeauna prioritatea ta. Învață sa te respecți, sa ai grija de tine si sa devii propriul tău sistem de apărare. Nevoile tale sunt importante si contează.
Începe sa le analizezi si sa le satisfaci. Nu te aștepta ca alții sa te aleagă! Alege-te singur!
**niciunul din sfaturile de mai sus nu ne îndeamnă sa devenim noi înșine agresivi sau nepăsători, trebuie sa rămânem asumați si sa fim responsabili atunci când suntem implicați anumite activități sociale sau profesionale, sa ne recunoaștem greșelile atunci când este cazul si sa știm sa ne asumam meritele, atunci când este oportun.
Este indicat sa ne cultivam compasiunea pentru astfel de oameni , deoarece comportamentul lor deviant este rezultatul nefericirilor interioare.
Pana data viitoare, fii bine cu tine! Sănătate!
SUSRA/ P.C:- marc and angel hack life
Lasă un răspuns