Sulful este unul dintre cele mai abundente minerale din corpul nostru.
Se găsește in metionină si cisteina, care sunt doi dintre aminoacizii pe care ii folosim la producerea proteinelor.
Acești aminoacizi sunt prezenți in piele, par si unghii, fiind primul aliat pentru fortificarea si rezistenta acestora.
Cantitatea de sulf de care avem nevoie in organism poate fi obținută din proteinele de origine animala si vegetala, precum si din alte tipuri de compuși precum sulfuric, alicine si sulfitați.
Sulful se mai găsește si in vitamina B1 si biotina (vitamina H).
De ce avem nevoie de sulf?
Corpul nostru are nevoie de sulf pentru a construi, si mai apoi, a repara AND-ul.
Are de asemenea rolul de a proteja celulele împotriva dezvoltării bolilor grave, precum cancerul.
Sulful ajuta de asemenea organismul sa metabolizeze alimentele si contribuie la menținerea sănătății pilelii, tendoanelor si ligamentelor.
Ce este sulful si de ce avem nevoie de el?
Unde se găsesc sursele de sulf, cei doi aminoacizi, metionina si cisteina?
Metionina este un aminoacid esențial care nu poate fi sintetizat de organism si trebuie obținut din consumul de proteina.
Ce este sulful si de ce avem nevoie de el?
Cisteina este, pe de alta parte, un aminoacid neesențial si este sintetizat de organismul nostru. Nu trebuie consumat in mod direct, dar trebuie sa avem grija ca volumul pe care il ingeram din diferite surse sa fie suficient pentru producerea acestei substanțe.
Ce este sulful si de ce avem nevoie de el?
Nu au fost elaborate valori pentru cantitatea zilnica recomandata, însă cercetătorii au concluzionat ca o cantitatea prea mare de sulf, poate provoca afecțiuni intestinale, precum:
diaree, boala inflamatorie a intestinului, colita ulcerativa etc.
Aceste afecțiuni apar atunci când bacteriile din intestine transforma sulful in exces in hidrogen sulfurat gazos.
Ce este sulful si de ce avem nevoie de el?
Alimente in care găsim sulf:
- Proteinele de origine animala (curcan, pui, vita, porc, peste, oua etc)
- Nuci, semințe, cereale si leguminoase
- Usturoi, praz, ceapa
- Varza, broccoli, conopida, ridichi, rucola, kale
!Acest articol nu înlocuiește sfatul medicului si nu tine loc de consultație!
Surse: viataverdeinviu.ro , webmd.com, healthline.net
Lasă un răspuns