Ce iți spune fața ta? Iți amenința sănătatea?
Cu toții ne uitam in oglinda de câteva ori pe zi, alții chiar in mod obsesiv, de mai muult mai multe ori😊.
Însă este foarte important sa recunoaștem semnele pe care fata noastră ni le transmite. Va lăsăm mai jos câteva atenționări ce semnalează anumite afecțiuni:
1 Îngălbenirea ochilor sau a pielii – aceasta afecțiune este cunoscuta sub denumirea de icter. Apare atunci când corpul acumulează prea multe reziduuri in procesul de distrugere al celulelor roșii. Este o afecțiune foarte comuna si , de cele mai multe ori, inofensiva.
Cel mai des este întâlnit la bebeluși, deoarece ficatul lor nu este încă suficient de puternic pentru a funcționa in mod optim.
La adulți poate trăda afecțiuni mai grave, precum hepatita, ciroza, probleme ale vezicii biliare sau ale pancreasului.
2. Alunițele -acestea sunt puncte plate sau in relief de dimensiuni mai mari sau mai mici, apărute pe fata sau pe corp. Culorile pot fi de la galben închis pana la roșu.
In general apariția acestora nu reprezintă un factor de risc pentru sănătate, însă trebuie sa urmăriți câteva aspecte:
Simetria – urmăriți daca forma aluniței este la fel 360 sau are forme neregulate in parți.
Marginea – urmăriți daca marginea aluniței este neregulata
Culoarea – urmăriți daca alunița are aceeași culoare pe toata suprafața
Dimensiunea – urmăriți daca dimensiunea aluniței rămâne constanta sau se mărește
Evoluția – urmăriți orice modificare apare la nivelul aluniței si sesizați medical dvs in legătura cu schimbările
3. Herpes – cei apăruți pe buze si in jurul gurii sunt cel mai probabil herpes labiali, cauzați de infectarea cu herpes de tip 1. (In general acesta se transmite prin saliva)
Odată contactat virusul rămâne permanent in corp, activ sau inactive Situațiile in care acesta se activează si apar ‘’răni’’ vizibile sunt momentele de stres, anxietate sau oboseala cronica dar si expunerea prelungita la soare. De obicei, herpesul dispare de la sine, însă daca va confruntați cu o forma rezistenta, adresați-va medicului dvs.
4. Buze crăpate – toata lumea are buzele crăpate din când in când, in funcție de anotimp si de vreme. Balsamul poate fi de folos in aceste situații.
Atunci când buzele ‘’uscate’’ devin un accesoriu permanent, pot reprezenta un semn ca in corpul dvs s-a instalat deshidratarea, a apărut o alergie sau sunteți intoleranți la anumite medicamente.
5. Pleoape căzute – aceasta afecțiune este cunoscuta sub denumirea de ptoza sau blefaroptoza. Se poate instala la unul sau la ambii ochi. In cazuri severe, poate fi obturate vederea. Exista persoane care se nasc așa, pentru aceștia, in afara de aspect, nu reprezintă niciun pericol. Însă daca observați aceasta cădere in câteva zile sau chiar ore, sesizați imediat medicul dvs.
Acest simptom poate trăda probleme grave ale sistemului nervos sau disfuncționalități ale creierului.
Lasă un răspuns