Chirurgie generala: Condiții medicale si intervenții chirurgicale – va oferim mai jos o lista cu cele mai mai comune intervenții chirurgicale efectuate de medicii chirurgi generaliști si oncologi:
- Apendicectomia – este intervenția chirurgicala pentru înlăturarea apendicelui, un “tub” mic care comunica cu intestinul gros. Apendicita este inflamația acuta a acestui tub, cauzata de o infecție.
- Biopsia sânului – biopsia reprezintă un test care face parte din procesul de diagnosticare si implica extragere unei parți din țesut sau celule, pentru a fi examinate microscopic. Aceasta intervenție este folosita si pentru a îndepărta țesutul anormal din sân, pentru a extrage o parte sau in totalitate o tumora/umflătura.
- Endarterectomia carotidiană– este procedura (chirurgicala) pentru îndepărtarea unui blocaj (cheag, colesterol etc) de pe artera carotida, arterele localizate la nivelul gatului, care alimentează creierul cu sânge. Lăsata netratata artera carotida blocata/sugrumata, poate duce la infarct.
- Bypass coronarian – sau simplu “operație de bypass” – este cel mai adesea efectuata in cazul pacienților cu angina (dureri in piept) sau diagnosticați cu boli ale arterelor coronare (ateroscleroza etc). In timpul procedurii, este creata o “deviație” (cu ajutorul unei grefe de vena) care ocolește blocajul si permite sângelui sa-si reia traseul normal, pentru a putea alimenta in condiții optime creierul.
- Debridarea rănilor, arsurilor sau infecțiilor – implica îndepărtarea chirurgicala a corpurilor străine, a țesutului mort sau nesănătos dintr-o rana sau arsura. Prin îndepărtarea țesutului rău, viteza de regenerare si vindecare a țesutului sănătos se mărește exponențial.
- Dilatare si chiuretaj (D&C) – intervenție chirurgicala de mici dimensiuni, in care cervixul este dilatat pentru a înlesni curățarea (chirurgicala) pereților uterului cu o chiureta (instrument chirurgical in forma de lingura)
- Hemoroidectomia – este intervenția chirurgicala pentru îndepărtarea hemoroizilor, venelor expandate de la nivelul anusului sau pereților rectali.
- Histerectomia – îndepărtarea chirurgicala a uterului. Poate fi efectuata prin incizie vaginala sau abdominala.
- Mastectomie – intervenția chirurgicala pentru îndepărtarea totala sau parțiala a sânului, in vederea eliminării cancerului.
- Amigdalectomia – intervenția chirurgicala pentru îndepărtarea uneia sau ambelor amigdale. Amigdalele sunt localizate in partea posterioara a gurii si au rolul de a proteja de infecții.
Pentru toate afecțiunile de mai sus cat si pentru orice alte suspiciuni sau simptome, la Dentirad Hospital puteți accesa consultațiile de Chirurgie Generala Si Oncologica. Medicii specialiști va stau la dispoziție pentru a va oferi soluția optima in cazul afecțiunii dumneavoastră. Ozonoterapia – terapia revolutionara va ajuta sa va recuperati mai rapid dupa o interventie chirurgicala, incluzand refacerea estetica a inciziei.
Pentru relații si programări vizitați pagina noastră aici sau apelați 0244 972.
Lasă un răspuns