Noul coronavirus, cunoscut si sub denumirea de SARS-COV-2 sau COVID-19 (boala), s-a răspândit din China pe toate continentele, cu excepția Antarcticii.
Organizația Mondiala a Sănătății a modificat statutul acestei situații din ‘criza a sănătății publice” într-o problema de nivel internațional – pandemie.
Pana la aceasta data, virusul a infectat 425.323 de persoane, a ucis 18.944 si un număr de 109.225 pacienți, s-au vindecat.
In legătura cu acest virus au fost emise foarte multe păreri , din care, in mod evident, foarte multe eronate. Mai jos analizam câteva dintre acestea, confirmând sau infirmând veridicitatea acestora, cu mențiunea si insistenta sa va informați numai din surse oficiale, înainte de a acționa in orice fel.
- Pulverizarea clorului (substanțelor pe baza de clor) sau alcoolului (substanțelor pe baza de alcool), ucide virusul din corp. ACESTE PRODUSE NU POT UCIDE VIRUSUL INSTALAT DEJA IN CORPUL PACIENTULUI. Utilizarea acestor substanțe este încurajata pentru prevenție, si cu precădere pentru suprafețele si obiectele cu care persoanele intra in contact. Pentru piele, se recomanda cu insistenta apa si săpun!
- Doar cei mai in vârsta si cei foarte tineri pot fi infectați. COVID-19 , LA FEL CA SI ALTE CORONAVIRUSURI, POATE INFECTA OAMENI DE ORICE VARSTA, FARA LIMITA SUPERIOARA SAU INFERIOARA. Pacienții vârstnici sau cei cu afecțiuni pre-existente, experimentează forme mai severe de îmbolnăvire.
- COVID-19 acționează exact ca o răceala. VIRUSUL PANDEMIC CAUZEAZA SIMPTOME ASEMANATOARE UNEI RACELI, PRECUM DURERI (DE GAT SAU DE CAP), FEBRA, TUSE, DIFICULTATI RESPIRATORII. La fel ca si răceala, COVID19, poate avea forme ușoare, medii sau severe, si in anumite cazuri, chiar fatale, si ambele pot cauza pneumonie. Cu toate acestea, COVID19, este de importanta mult mai mare, având un procent de mortalitate crescut.
- Măștile de fata protejează împotriva coronavirus. MASTILE CONCEPUTE PENTRU UZ MEDICAL, FOLOSITE IN MOD CORECT, POT REPREZENTA PROTECTIE IMPOTRIVA VIRUSURILOR. Însă, de cele mai multe ori, măștile disponibile consumului larg, nu furnizează niciun fel de protecție, mai ales daca sunt utilizate in mod greșit. Aceste măști nu se pliază perfect pe fata individului, permițând, astfel, “strecurarea” picăturilor infectate, in cazul in care o persoana îmbolnăvita strănută sau tușește fără sa se protejeze. In cazul anumitor măști, mici particule încărcate cu viruși pot pătrunde chiar prin material. Încurajam astfel, achiziționarea măștilor autorizate si numai de proveniență certificata.
- Uscătoarele de mâini ucid virusul. ACEASTA AFIRMATIE ESTE FALSA, cea mai buna metoda de a tine virusul departe, fiind spălarea mâinilor cu apa si săpun, efectuata cat mai des, dezinfectarea accesoriilor mobile pe care le utilizam, si uscarea mâinilor in mod natural, in prosoape dezinfectate sau șervetele de hârtie (atunci când cunoaștem proveniență/depozitarea acestora).
- Durata minima pentru a fi infectat este de 10 minute in preajma unei persoane bolnave. NU EXISTA DOVEZI CARE SA SUSTINA ACEASTA AFIRMATIE. Cu cat mai mult timp petreci in preajma unei persoane infectate, cu atât mai mare este pericolul îmbolnăvirii, însă nu exista o limita inferioara care sa garanteze siguranța. Cel mai sigur mod de a rămâne neinfectat , este sa respectați sfaturile autorităților de a rămâne in casa (in măsura in care acest lucru este posibil).
- Spălaturile interne ale nasului cu soluție salina va protejează împotriva virusului. ACEASTA AFIRMATIE ESTE FALSA. Studiile demonstrează ca soluția salina ușurează respirația atunci când căile respiratorii sunt blocate, însă nu reduce riscul de infectare.
- Gargara cu soluții pe baza de clor/înălbitor. ACEASTA AFIRMATIE ESTE FALSA, IAR ACTIUNEA ESTE STRICT INTERZISA. O așa-zisa gargara cu clor, nu numai ca nu va protejează împotriva infectării dar va pune si viața in pericol. NU INCERCATI ASA CEVA! Informați-va din surse oficiale înainte de a face orice va poate pune sănătatea in pericol.
- Antibioticele pot ucide COVID-19. FALS. Antibioticele ucid bacteriile, nu virusurile.
- Remediile administrate in gospodărie, pot trata COVID-19. FALS. Niciunul din remediile practicate de indivizi acasă, incluzând uleiurile esențiale, argintul coloidal, uleiul de susan, mierea, usturoiul sau consumul de apa la 15 minute, nu pot proteja împotriva infectării si nici nu asigura tratarea COVID-19. Informați-va din surse oficiale!
Lasă un răspuns