Noi studii demonstrează ca majoritatea celor care suferă de alergii sezoniere, își aleg medicamentele in mod greșit.
Odată cu înflorirea copacilor, apariția covorului de iarba si a tuturor florilor de câmp, cei cu alergii, încep sa se plângă de mâncărime nazala, strănut in cascada, ochi iritați si înlăcrimați.
Cel mai adesea, pacienții se prezinta la cea mai apropiată farmacie in căutarea remediului pentru alergii, fără sa consulte, in prealabil, un doctor.
Doar un procent de 60 din pacienții care intra in farmacii au un diagnostic si o rețeta eliberata de medicul specialist, restul bazându-se pe sfatul farmacistului sau pe recomandările colegilor/prietenilor.
Cercetătorii susțin ca acest lucru se întâmpla din cauza ca simptomele acestora sunt moderate spre severe si încep sa afecteze activitățile zilnice ale celui care le experimentează, astfel încât pacientul alege „calea rapida” in drumul sau spre însănătoșire.
Printre aceștia, mai exista si categoria de pacienți care își aleg singuri medicamentația pentru “febra fanului”, fără sa tina cont de sfatul farmacistului, studiile demonstrând ca numai 17% din cumpărători își aleg medicația corect.
Se estimează ca “febra fanului” afectează 30% din populația lumii. Daca simptomele pacientului trădează o adevărata alergie, cei mai mulți vor opta pentru antihistaminicele orale (Claritin, Xyzal, Zyretec, Borenar).
Cu toate ca aceste medicamente s-au dovedit a fi de ajutor, ele pot cauza efecte secundare, astfel încât, medicii specialiști, recomanda in prima etapa a alergiei , sprayurile nazale susținând ca substanța corticosteroida nazala este soluția optima pentru a trata congestia nazala, mâncărimea si strănutul.
Sprayurile nazale cu cortizon pot ameliora simptomele cauzate atât de alergii (rinite), cat si de rinitele non-alergice.
Rinitele non alergice au aproape aceleași simptome si pot cauza mâncărimi nazale si strănut, însă ele nu vin ca răspuns al sistemului imunitar in fata factorilor alergeni.
Poate fi dificil sa iți dai seama de originea rinitelor, însă daca simptomele tale se declanșează la contactul cu polenul, mucegaiul, praful sau in preajma animalelor de companie, cel mai probabil rinita este de cauza alergica.
Daca simptomele sunt cauzate de schimbările de temperatura, substanțe chimice sau parfumuri, este vorba despre o rinita non-alergica.
Exista însă persoane care pot suferi de ambele condiții.
In cazul rinitelor in care sprayul nazal nu este suficient de puternic, se recomanda si antihistaminice orale, fără prescripție medicala.
Specialiștii recomanda limitarea dozei de sprayuri nazale la maxim o săptămâna de utilizare, întrucât organismul poate dezvolta rezistenta la substanțele active diminuându-le astfel efectul.
Au fost semnalate si cazuri de dependenta in urma utilizării de antihistaminice nazale. Pacienții cu probleme cardiovasculare ar trebui sa evite consumul de antihistaminice orale.
In timp ce anumiți pacienți tratează “febra fanului” superficial sau deloc, specialiștii atrag atenția ca, netratata, alergia poate interveni intr-un mod neplăcut in desfășurarea activităților cotidiene.
In timp ce industria farmaceutica pune la dispoziția consumatorilor o gama larga de medicamente menite sa trateze alergiile, la Dentirad Hospital puteți beneficia de o terapie alternativa, non invaziva, care pe lângă întărirea sistemului imunitar si a numeroaselor beneficii, are rolul de a va proteja împotriva alergiilor si de a le trata pe cele existente.
Afla mai multe despre Ozonoterapie aici.
Pentru detalii si programări accesați pagina noastră aici sau apelați numărul unic 0244 997.
Lasă un răspuns