Succesul in menținerea sănătății inimii si prevenirea bolilor de inima este dat de un stil de viată sănătos si o dieta ‘’curata’’.
Țineți cont de calorii. Încercați sa aflați care este numărul de calorii potrivit pentru consumul dvs zilnic si faceți un obicei din a îl menține constant.
Numărul de calorii recomandat diferă in funcție de vârsta, sex, afecțiuni existente, activitate fizica etc
Introduceți in alimentația dvs semințe, legume si nuci. Acestea sunt surse importante de proteine provenite din plante si cantități importante de fibre solubile le putem găsi in legume precum fasolea boabe sau năut.
Daca doriți verificarea inimii programați o consultație la cardiologie sau o scanare prin computer tomograf.
Acestea sunt recomandate pentru ca ajuta la scăderea nivelului de colesterol rău (LDL)
Fructele de mare si pestele sunt de asemenea surse importante de grăsimi precum Omega 3, recunoscute pentru beneficiile aduse la nivelul colesterolului bun (HDL).
Daca doriți verificarea inimii programați o consultație la cardiologie sau o scanare prin computer tomograf.
Este recomandat sa consumam peste de cel puțin o data pe săptămâna (proaspăt, congelat sau la conserva)
Alegeți cerealele integrale. Acestea reprezintă o sursa extraordinara de fibre care joaca un rol important in reglarea presiunii sanguine si a sănătății inimii.
Consumați oua – acestea conțin vitaminele A, B12 si E, proteina si selenium. Deși ouăle conțin colesterol acesta influențează minim colesterolul din sânge.
Medicii specialiști susțin ca pot fi consumate in siguranța pana la 6 oua pe săptămâna ca parte dintr-o dieta echilibrata.
Daca doriți verificarea inimii programați o consultație la cardiologie sau o scanare prin computer tomograf.
Reduceți grăsimile nesănătoase. Încercați sa limitați grăsimile saturate in dieta , eliminarea acestora reducând sesizabil riscul de a dezvolta boli cardiovasculare si micșorarea nivelului colesterolului rău.
Colesterolul ridicat din grăsimile saturate poate duce la arterioscleroza, accident vascular cerebral si/sau infarct.
Limitați cantitățile de sare /sodiu ingerate. Foarte multa sare poate produce mărirea presiunii sanguine, factor de risc pentru dezvoltarea bolilor cardiovasculare.
Chiar daca mai sunt zile in care alegem sa trișam in dieta si sa consumam fast food sau alimente prăjite, este recomandat sa alegem in general mâncare sănătoasă, neprocesata, bogata in fructe si legume.
Daca doriți verificarea inimii programați o consultație la cardiologie sau o scanare prin computer tomograf.
Lasă un răspuns