- Cat timp trebuie sa treacă de la extracție pana se poate insera implantul?
Implantul dentar poate fi realizat in acelasi timp operator cu extractia, efectuand astfel o singura interventie (implantarea imediata). De asemenea, acesta se poate insera si la distanta, dupa perioada de vindecare a tesuturilor osoase. Fiecare metoda prezinta avantaje si dezavantaje, fiind nevoie de o buna corelare intre solutia aleasa de medic si situatia pacientului.
- Se recomanda analize medicale înainte de implant?
După consultația de specialitate, ce implica Tomografii Computerizate (Ct-uri) si radiografii dentare panoramice, implantologul, poate recomanda viitorului pacient, o serie de analize in vederea stabilirii statusului de sănătate al acestuia, pentru a se asigura ca intervenția va decurge in condiții normale. Analizele inițiale sunt din sfera generala, urmărindu-se daca acestea se situează in limitele normale, iar in momentul in care apar modificări pe o anumita linie, acestea pot atrage investigații suplimentare, necesare clarificării situației de fapt.
- Se pot realiza implanturi dentare in cazul pacienților cu diabet?
In zilele noastre, răspunsul la aceasta întrebare, este fără doar si poate, DA. Abordarea acestor pacienți este modificata fata de acum câțiva ani, prin prisma faptului ca se urmărește înscrierea in limitele considerate normale, și atâta vreme cat pacientul este compensat (are nivelul glicemic stabilizat in cote acceptate), iar modificările asociate diabetului sunt in valori minimale, se pot efectua implanturi, evident, având in vedere toate precauțiile necesare unei astfel de intervenții chirurgicale.
- Se recomanda consult cardiologic in vederea anesteziei?
Implantul dentar nu trebuie tratat cu superficialitate – este o intervenție chirurgicala care poate deveni suficient de invaziva, ceea ce atrage după sine, necesitatea unor precauții sporite.
La momentul in care, in urma anamnezei sau interpretărilor analizelor si investigațiilor primare, apar semne de existenta a unei afecțiuni specifice sistemice, se impune efectuarea unui consult interdisciplinar de specialitate.
Pentru relații si programări vizitați pagina noastră aici, accesând secțiunea Medicina Dentara sau apelând numerele de telefon afișate.
Lasă un răspuns