Pentru că mulți pacienți au foarte multe întrebări pe care își doresc să le adreseze unui medic specialist însă din anumite motive nu ajung in legătură cu unul, ne-am gândit să venim in sprijinul acestora și să încercam să răspundem la cele mai frecvente întrebări legate de implanturile dentare:
Î – Poate fi realizată o lucrare protetică având ca sprijin dinți naturali si implanturi?
R – Nu. Dinții naturali sunt fixați în alveola dentară prin intermediul unor ligamente elastice ce conferă dintelui o mobilitate naturală, considerată fiziologică, in timp ce un implant inserat in neo alveolă se afla in raport de anchiloză cu suportul osos, având mobilitate de grad zero. Din aceste considerente este interzis a se realiza punți protetice intre dinți naturali si implanturi.
Î – Implanturile dor?
R – Răspunsul la această discuție îmbracă 2 aspecte :
1 – cel al timpului intervențional de inserare (atât de inserare cat si post inserare) propriu-zisă a implantului si timpul imediat post-inserare. Conform statisticilor si istoricului medical, realizarea acestei proceduri, condusa după principii corecte, se realizează fără dureri sau in orice caz, acestea nu pot depăși intensitatea durerilor apărute in urma unei extracții dentare.
2 – Dureri apărute in timpul vieții implantului in cavitatea bucala. Odată osteointegrarea realizată, implanturile se comporta ca dinții naturali, ceea ce înseamnă ca atât timp cat sănătatea orala sau generala a pacientului rămâne in limite normale, implanturile nu dor. Daca starea de sănătate se înrăutățește si apar modificări patologice la nivelul implanturilor, acestea se tratează la fel ca cele ale dinților naturali.
Î – Ce se întâmpla in cazul in care organismul nu accepta implantul?
R – Orice intervenție chirurgicala (mai mare sau mai mica) se face după un consult prealabil si după realizarea unui set de analize complexe pentru stabilirea stării de sănătate a pacientului. In situația in care acesta se afla in limitele normalității, rata de succes a implanturilor dentare este de 98%, riscul de neacceptare rămânând de 2%. In situația puțin probabila in care implantul nu este acceptat, trebuie descoperit si analizat motivul pentru care s-a ajuns in situația respectiva (expulzarea implantului), se înlătură cauza si se procedează la inserarea unor noi implanturi cu dimensiuni majorate.
La Dentirad Hospital, in cadrul clinicii de Medicina Dentara, echipa de medici stomatologi, coordonata de Prof. Asoc. Dr. Mircea Drăghici – Specialist Implantologie, vă stă la dispoziție pentru a va consilia in luarea unei decizii potrivite pentru sănătatea dumneavoastră orala si generala, prin consultații specializate, efectuate cu aparatura ultra-moderna. In cazul in care soluția dumneavoastră este inserarea unuia sau mai multor implanturi, medicii specialiști va vor prezenta toate opțiunile de forme si dimensiuni aplicabile cazului dumneavoastră.
Pentru programări si informații vizitați pagina noastră aici accesând secțiunea Medicina Dentara. Sau apelând numerele de telefon afișate.
Lasă un răspuns