Chiar dacă are o culoare mai inchisă, aceasta nu îl face mai „natural” sau mai sănătos decât omologul său alb. Culoarea provine dintr-un sirop lipicios rezidual, numit melasă. Zahărul brun reține o parte din acea melasă. De fapt, zahărul brun este, în cea mai mare parte, zahăr alb, cu conținut de melasă – astfel încât dacă intră in procesul de rafinare, va rezulta, faimosul zahăr alb de masă. În timp ce melasa conține câteva vitamine și minerale, cum ar fi potasiul și magneziul, cantitatea nu este suficientă pentru a satisfice standardul recomandat atunci când urmariți să mâncați sănătos. Sfatul specialiștilor: evitați, pe cât se poate, consumul de zahăr, indifirent de culoarea acestuia!
Back to Media
Back to Media
Related Posts
Afla cand si de ce este recomandat sa-ti speli asternuturile! Ce ascund acestea?
Ne petrecem aproximativ o treime din viată, in pat. Prin urmare, așternuturile curate ar trebui sa reprezinte o prioritate in... read more
Ce este anemia?
GENERALITATI Anemia este o afectiune caracterizata printr-o scadere a parametrilor care apreciaza cantitatea de eritrocite din circulatia sanguina - numarul, volumul si... read more
Vitamina B6
Vitamina B6 – este una din vitaminele care lucrează pentru corp cu norma întreagă, având foarte multe funcții de îndeplinit.... read more
Lasă un răspuns