- „Beți 8 pahare de apa pe zi!” Cercetătorii au demonstrat ca indivizii care au băut un pahar cu apa atunci când au simțit senzația de sete, au reușit sa se mențină sănătoși si hidratați. Mâncărurile bogate in lichide, precum supa, fructele, legumele si băuturile precum ceaiul, sucul si cafeaua , toate ajuta la obținerea nivelului necesar de lichide. Semne ca ar trebui sa creșteți nivelul de lichide ingerate sunt: culoarea închisa a urinei, nu aveți un tranzit normal, depuneți efort fizic mărit sau trăiți intr-un climat cu temperaturi foarte ridicate.
- „Ouăle va afectează inima.” Vesti bune pentru iubitorii de omlete: daca mâncați un ou sau doua pe zi, nu creșteți riscul de boli cardiovasculare (in cazul indivizilor sănătoși). Este adevărat, gălbenușurile conțin colesterol, dar pentru majoritatea dintre noi, cantitatea exclusiv conținuta de ou, nu este deloc dăunătoare in comparație cu cantitatea obținuta in urma combinațiilor alimentare pe care le consumam. In plus, ouăle conțin nutrienti, precum omega 3, substanțe care încetinesc nivelul de dezvoltare si declanșare al bolilor cardiovasculare.
- „Antiperspirantele cauzează cancer de sân!” Anumiți cercetători susțin ca substanțele chimice conținute in produsele antiperspirante ajung sa fie absorbite de pielea sub-brațului, ajung astfel in țesutul mamar, formând acolo celule cu caracter nespecificat. Institutul National de Cancer din Statele Unite însă a demonstrat ca nu exista nicio conexiune intre declanșarea cancerului de sân si produsele antiperspirante.
- “Daca ti-e frig, o sa răcești!” Indiferent de ce sfaturi primești de la bunica ta, faptul ca iți petreci prea mult timp in aer rece, nu o sa te îmbolnăvească. Anumite studii au demonstrat ca oamenii care petrec câteva ore in temperaturi puțin mai ridicate de zero, au o sănătate mai puternica, dezvolta anti-corpi, lupta mai ușor împotriva infecțiilor ce încearcă sa pătrundă in sistemul lor imunitar. Mai mult, riscul de îmbolnăvire este mai crescut in spatiile închise, întrucât bacteriile si virusurile pot circula cu ușurința de la o persoana la alta.
- “Zaharul ii face pe copii hiper-activi”. Zaharul nu este bun pentru copii însă studii recente au demonstrat ca nu exista nicio legătura intre hiperactivitate, puterea de concentrare sau interacțiunea cu activitățile școlare. Părinții doar asociază aceste comportamente cu consumul de dulciuri, conform mitului. Comportamentul copiilor nefiind influențat de nivelul de zahar ingerat.
Pentru analize medicale de laborator, conasultatii de specialitate si opinii medicale, echipa de medici Dentirad Hospital va sta la dispozitie. Pentru relatii si programari accesati pagina noastra aici sau apelati 0244 972.
Lasă un răspuns