Continuam seria curiozitatilor despre piele si incepem cu mentiuni dezvaluite in premiera:
- Toate pachetele de infrumusetare si intinerire, prin ozonoterapie, au discount de 50% – sarbatorim Dragobetele (24 februarie) si continuam cu celebrarea femeii toata luna martie (pana pe 31 martie).
- Amprentele ofera sprijin in prinderea obiectelor, datorita micilor santulete “anti-derapante”.
- Receptorii tactili ai pielii sunt foarte sensibili insa cele mai sensibile puncte ale acestora sunt: limba, palmele, varful degetelor, clitorisul, penisul si sfarcurile. Receptorii din zonele mentionate reactioneaza mult mai rapid si la presiuni mult mai mici decat in alte parti ale corpului. O atingere cu o greutate de numai 20 de miligrame (greutatea corpului unei muste) va fi interceptata imediat.
- Partea creierului responsabila cu vederea in cazul persoanelor oarbe este redirectionata sa raspunda la atingeri si sunete, astfel incat persoanele oarbe “vad” cu ajutorul auzului si al atingerii (simtul tactil).
- Denumirea stiintifica a pielii este Membrana Cutanata.
- Pielea omului contine un pigment numit melanina. Cu cat este mai mare continutul de melanina cu atat pielea va fi mai inchisa la culoare iar in cazul celor cu pielea foarte alba, continutul de melanina este foarte scazut.
- Melanina este produsa si ditribuita de niste celule in forma de tentacule numite Melanocite.
- Numarul melanocitelor este distribuit egal in corpurile oamenilor, insa cantitatea de de melanina produsa de acestea face diferenta de nuanta a pielii.
- Exista insa si persoane care nu au deloc melanocite, aceasta situatie reprezentand o conditie medicala si fiind cunoscuta sub denumirea de Albinism.
- Pielea este formata din 3 straturi: cel de la suprafata numit Epiderma, stratul mijlociu numit Derma si stratul inferior Hipoderma.
- In cazul in care productia celulelor ce inconjoara glandele sudoripare este foarte crescuta apare acneea.
- Statisticile ne arata ca 1 din 100 de adulti sufera de acnee, in cazul adolescentilor proportia fiind mult mai mare de pana la 4 din 5.
- Glandele situate in urechi, cele care produc ceara, fac parte de fapt tot din categoria glandelor sudoripare.
- Intre degetele noastre de la picioare se gasesc aproximativ 15 tipuri de ciuperci diferite.
- Stratul extern al pielii (epiderma) ramane sanatos si hidratat datorita unui nivel natural de grasime continut, cunoscut sub denumirea de lipide.
- Fiecare fir de par de pe pielea noastra este sustinut de un mic muschi. Acest muschi se numeste Muschi Erector.
- In situatii tensionate emotional (sperieturi, fobii de inaltime sau spatii inchise etc) cat si in conditii meteo scazute (senzatia de frig) muschiul erector ajuta parul sa se ridice si sa ramana asa, in semn de protectie, fenomen cunoscut popular “pielea de gaina”.
- Fiecare parte a pielii, in functie de pozitionare, are propriul grad de fermitate si elasticitate, astfel ca, pielea de pe abdomen este cu mult diferita de pielea de pe incheieturile degetlor.
- Bacteriile stafilococe sunt responsabile pentru aparitia “furuncului”. Bacteria patrunde in piele prin intermediul firului de par, asezandu-se la radacina acestuia (folicul) infectandu-l.
- Pentru inlocuirea sau adaugarea pielii in zone afectate de accidente sau arsuri, exista varianta de piele artificiala, un produs “construit” in laborator pe baza de silicon si colagen bovin. (colagenul gasit in muschi,piele, tendoane etc )
La Dentirad Hospital beneficiati de pachetele cu ozonoterapie special concepute pentru a imbunatati aspectul fizic si pentru a sustine sanatatea dumneavoastra atat din interior cat si din exterior, in aceasta perioada cu tarife speciale.
Pentru detalii si programari accesati pagina noastra aici sau apelati numarul unic 0244 972.
Lasă un răspuns