În cadrul spitalului privat DENTIRAD HOSPITAL puteți efectua examinări de tip TOMOGRAFIE COMPUTERIZATĂ (CT), cu sau fara substanta de contrast, acum si in contract cu CAS Prahova.
Examinările se realizează in cadrul laboratorului de imagistică din cadrul spitalului. Acesta este dotat cu aparatura nouă, ultraperformantă și de înaltă precizie medicală.
Scanarea in timpul Tomografiei Computerizate (CT) combina o serie de imagini capturate cu ajutorul razelor X, din unghiuri diferite ale corpului, utilizând procesarea computerizata pentru crearea imaginilor in secțiune (felii) pentru oase, vase de sânge si țesutul moale al corpului.
CT- ul oferă informații si imagini mult mai detaliate decât razele X tradiționale (radiografii)
Scanarea corpului prin CT este indicata in foarte multe situații si este foarte utila pentru depistarea si examinarea rapida a rănilor interne cauzate de accidentele auto, căzături sau alte tipuri de trauma.
CT- ul oferă informații si imagini mult mai detaliate decât razele X tradiționale (radiografii)
Scanarea corpului prin CT este indicata in foarte multe situații si este foarte utila pentru depistarea si examinarea rapida a rănilor interne cauzate de accidentele auto, căzături sau alte tipuri de trauma.
Tomografia cu substanță de contrast, cunoscută și sub numele de tomografie computerizată cu substanță de contrast (CT cu substanță de contrast) sau scanare CT cu substanță de contrast, este o tehnică medicală imagistică care combină razele X cu utilizarea unor substanțe de contrast speciale pentru a obține imagini detaliate ale structurilor interne ale corpului uman.
Această tehnică permite medicilor să observe mai bine anumite părți ale corpului și să identifice mai ușor problemele de sănătate.
Substanțele de contrast sunt substanțe chimice care sunt introduse în corp pentru a face vizibile anumite țesuturi sau structuri pe imaginile obținute prin scanarea CT.
Substanțe de contrast iodate: Acestea conțin iod și sunt adesea utilizate în scanările CT, deoarece iodul are o mare absorbție a radiațiilor X și creează o opacitate ridicată pe imaginile CT.
Aceasta face ca vasele de sânge, țesuturile moi și alte structuri să fie vizibile într-un mod mai pronunțat
Aceste substanțe de contrast sunt de obicei administrate prin injectare intravenoasă sau în alte moduri, în funcție de zona corpului care trebuie investigată.
Tomografia computerizată cu substanță de contrast este utilizată într-o varietate de domenii medicale, inclusiv în imagistica cerebrală pentru a detecta accidentele vasculare cerebrale sau tumori, imagistica abdominală pentru a investiga organele interne precum ficatul, rinichii și sistemul digestiv, și în imagistica toracică pentru a examina plămânii și vasele de sânge.
Cu ajutorul acestei tehnici, medicii pot obține imagini mai clare și mai precise, ceea ce facilitează diagnosticul și planificarea tratamentului adecvat.
Tomografia computerizată poate fi folosită pentru examinarea întregului corp, iar utilizările principale sunt: diagnosticarea bolilor sau leziunilor interne și pentru strategia de abordare chirurgicală a formațiunilor tumorale (și nu numai).
Tomografia computerizată este recomandată și pentru a evalua tratamentul în cazul tumorilor cerebrale, pentru depistarea cheagurilor de sânge (ce cauzează AVC) și pentru a îndruma medicii chirurgi pentru efectuarea operațiilor pe creier sau recoltarea biopsiilor.
Situații in care doctorul va poate recomanda un CT:
pentru diagnosticarea afecțiunilor mușchilor si oaselor, precum tumorile osoase si fracturi
pentru indicarea exacta a locației unei tumori, infecții sau a unui cheag de sânge
pentru ghidarea unei viitoare intervenții chirurgicale, biopsii sau diferite terapii
detectarea și monitorizarea anumitor afecțiuni, precum cancer, boli cardiovasculare, leucemie, noduli la nivelul plămânilor și a formațiunilor la nivelului ficatului
detectarea rănilor interne și identificarea/stoparea hemoragiilor interne
Pentru tarife și programări apelați 0244 997.
Medici
Dr. Bogățoiu Bălcănuță Valentina Georgiana
Medic primar Radiologie-imagistica medicala
Spital Plopeni
Luni – Vineri
*in functie de programari
Telefon
0785 213 305