Back to Media
Back to Media
Descopera in acest articol de ce copiii se imbolnavesc mult mai des in timpul scolii si metode pentru a mentine sanatatea copilului tau, indiferent de circumstante.
In primii ani de scoala si nu numai, sanatatea copilului este pusa adesea la incercare prin testarea sitemului imunitar expus la diferite medii inconjuratoare: de la grupuri socio economice diferite pana la excursii in natura in zone cu altfel de temperaturi decat cele obisnuite sau in zone care favorizeaza cresterea plantelor alergenice.
Infectiile in randul scolarilor sunt, cel mai ades, cauzate de virusi. Este suficient ca un copil dintr-o clasa sa fie virusat pentru ca raspandirea si inmultirea acestuia la nivelul intregului grup sa inceapa. De exemplu, atunci cand un copil este racit si stranuta sau tuseste in clasa, va transmite cel putin colegului de banca virusul. Sau in cazurile in care apare diareea (infectioasa) iar elevii afectati folosesc toaleta fara sa isi spele mainile inainte de a se intoarce in sala de curs. In felul acesta, microbii oricarei boli, se pot transmite prin orice obiect atins de elevul infectat (obiect care va fi ulterior atins de un elev sanatos, ce risaca sa fie infectat).
Spalatul mainilor frecvent este unul dintre cele mai simple si eficiente moduri de a mentine o igiena corespunzatoare in randul elevilor. Incurajati-va copii sa se spele pe maini inainte de a manca, dupa ce folosesc toaleta, dupa ce isi sufla nasul sau stranuta si de fiecare data cand se intorc din sala de sport, sau din pauza.
Incurajati igiena in randul copiilor oferindu-le ajutor si sfaturi, precum:
Folosirea gelurilor anti bacteriene (sanitizere): lichide cu continut ridicat de dezinfectant se gasesc in farmacii si in marile magazine si pot fi de un real folos in lupta cu micobii. Adaugati recipientul cu acest gel in trusa copilului si invatati-l sa il foloseasca inainte de masa si dupa folosirea oricarui obiect destinat intregii clase: buretele de la tabla, ascutitoarea, sursa de apa (in cazul cantinelor scolare).
Acoperirea nasului si a gurii atunci cand stranuta sau tusesc; cel mai bine este ca atunci cand aceste simptome apar sa se foloseasca un servetel. Atat stranutatul cat si tusitul intr-un servetel impiedica raspandirea microbilor si virusilor. Amintiti-le copiilor dumneavoastra, pe cat posibil, sa evite contactul mainilor cu ochii sau gura, deoarece mainile sunt purtatoare de bacterii, venind cel mai des in contact cu obiectele infectate.
De asemenea, chiar daca sa imparti bunurile este un obicei nobil si care serveste la dezvoltarea relatiilor, e bine ca cei mici sa nu isi imprumute sticla cu apa, cana sau paharul, sa nu muste din acelasi mar sau sa poarte aceleasi obiecte vestimentare.
Bineinteles, la mentinerea sanatatii copiilor dumneavoastra contribuie si o alimentatie sanatoasa, bogata in vitamine si minerale necesare intaririi imunitatii, cat si controale medicale periodice la medicul specialist, pentru a avea garantia sanatatii si pentru un tratament corespunzator in cazul conatactarii unei boli contagioase si nu numai.
In cazul celor mici (prescolarilor) care acum intra in contact pentru prima data cu grupuri mai mari de persoane, in cadrul gradinitei, sau celor din clasele pregatititoare, sanatatea emotionala este la fel de importanta ca cea fizica. Asigurati-va ca socializarea nu este o problema pentru copilul dumneavoastra, ca reuseste cu usurinta sa se incadreze in grupul in care a fost repartizat si ca nu are probleme in a indeplini sarcinile trasate de educatoare sau invatatoare. In cazul in care dumneavoastra sau cadrul didactic observati nereguli comportamentale, tulburari emotionale sau probleme de adaptare sociala, nu ezitati sa apelati la ajutorul unui specialist, evitand astfel ca aceste schimbari sa produca efecte negative asupra psihicului si dezvoltarii pe termen lung.
Dentirad Hospital sustine dezvoltarea corecta a copilului si vine in ajutorul dumneavoastra cu medici specialisti de pediatrie si psihiatrie pediatrica. Pentru detalii si programari vizitati pagina oficiala aici sau sunati la 0244 972.
Related Posts
Ce este Dopamina ?
Atunci când este eliberata in cantități mari in corp, dopamina, creează sentimente de plăcere si recompense, ceea ce produce nevoia... read more
Scurgerile nazale – cauze, tratament si preventie
Ce sunt scurgerile nazale? Mucusul nazal nu este doar un material enervant in nasul nostru – are de fapt un scop... read more
Zâmbetul tău, cartea de vizită: învață cum să ai grijă de sănătatea dentară și să strălucești mereu
#Stomatologie #SănătateDentară #ÎngrijireDentară #DințiSănătoși #implant #dentar #Dentirad #stomatologieplopeni #stomatologieploiesti #stomatologieprahova servicii stomatologice de calitate implanturile dentare Acest articol oferă sfaturi practice... read more
Lasă un răspuns