Terapia TECAR (Transfer Electrical Capacitive And Resistive/ transfer electric capacitiv si rezistiv) utilizează aplicarea unui câmp magnetic de intensități potrivite, frecvente si unde lungi si scurte in țesutul biologic, aprovizionează straturile profunde cu energie, restaurează echilibrul chimic si electric al țesutului, afectat negativ de boala pentru care se aplica terapia. Aceasta este teoria conform căreia se utilizează in fizioterapie. Fiecare celula este implicata in buna funcționare a țesutului regenerativ ca un rezultat al interacțiunilor morfologice, chimice si chimic-electrice.
Acționează prin inducerea efectului termic (căldurii) sub doua forme: CAPACITIV – aplicat in cazul țesuturilor moi, bogate in lichide si REZISTIV – aplicat in tratarea țesuturilor dure (oaselor, cartilajului etc). Pentru ca utilizează frecvente reduse (300 kHz si 1 MHz) si activează stimularea metabolica si fără încălzire, poate fi utilizata si in inflamații acute.
Acțiunea termala generează calmarea imediata a parților inflamate sau afectate, lăsând drumul liber acțiunii mecanice, care, in acest fel pătrunde in profunzimea țesuturilor si are efect îndelungat. Mai mult, fata de terapiile obișnuite, terapia TECAR poate fi repetata la scurt timp, fără sa afecteze calitatea țesuturilor. Nu presupune imobilizarea pacientului pe durata aplicării, spre deosebire de terapiile obișnuite.
In contrast cu termoterapiile uzuale (ultrasunete, laser etc) unde căldura are sursa externa (exogena), căldura terapiei TECAR, are o sursa endogena (din interiorul individului), implicând activ pacientul la vindecarea problemei.
TECAR utilizează principiul fizic al condensatorului, prin aplicarea pe corpul pacientului a unei placi din otel inoxidabil, poziționata intr-un punct fix pe toata durata tratamentului si diametral opus acestei placi se aplica un electrod circular, care se va afla in continua mișcare pe durata ședinței de terapie. Zona corpului cuprinsa intre cele doua componente va fi încărcata de transferul energetic.
Principalele efecte ale acestei terapii sunt: ridicarea temperaturii in interiorul țesuturilor tratate, activarea membrane celulare, calmarea si reducerea durerii, stimularea funcției de auto vindecare a sistemului imunitar, stimularea micro circulației limfatice.
Indicații terapeutice: Probleme musculare, ligamentare si tendinoase – contracturi, rupturi, contuzii, întinderi musculare, miozite, afecțiuni ale coloanei vertebrale – lumbago, dureri lombare, dureri inter scapulare, torticolis, discopatii, cervicalii, sacroileita, probleme ale articulației temporo-mandibulare. endinopatiile umărului, capsulita retractila, coxartroza, proteza totala de sold, gonartroza, proteza totala de genunchi, reconstrucție ligamente încrucișate (cu sau fără șuruburi), tendinita ahiliana etc.
Efecte in medicina cosmetica: căldura generata de electrozi amplifica reactivarea chimica a țesutului, permițându-i sa înceapă din nou sa respire. Nu este o coincidenta ca terapia TECAR a fost votata ca fiind o terapie de top in domeniul cosmetic: datorita funcției de reoxigenare a acestei terapii, reparării pielii, tratarea si îndepărtarea cicatricilor post-acneice, si datorita capacitații de a transforma pielea de pe fata si corp intr-o piele mult mai ferma. Este o soluție non invaziva pentru tratarea celulitei, prin accelerarea circuitului sanguin, amplifica oxigenarea, care influențează accelerarea metabolismului si eliminarea toxinelor, si prin urmare, reducerea inflamațiilor.
Contraindicații: pacemaker, femeile însărcinate, insuficienta venoasa, cancer, hematoame.
La Dentirad Hospital beneficiati de performanta unui aparat TECAR ultramodern, cu funcții si aplicații multiple. Pentru relații si programări vizitați pagina noastră aici sau apelați numărul unic 0244 972.
Lasă un răspuns