Continuam seria de sfaturi utile in conservarea unui creier sanatos si imbunatatirea memoriei:
Jocurile video iți antrenează creierul. Mai multe studii arata ca jocurile video stimulează parți ale creierului care controlează mișcările, memoria, capacitatea de planificare si îndemnările de coordonare.
Muzica iți ajuta creierul. Daca părinții v-au trimis la cursuri de pian, vioara, chitara sau orice alt instrument muzical, este timpul sa le mulțumiți. Cântatul la un instrument de-a lungul vieții, ajuta sa ramai cu o gândire concentrata chiar si in anii bătrâneții. Experiența muzicala sporește funcții ale creierului care nu au legătura directa cu muzica, precum memoria si capacitatea de organizare. De asemenea ajuta si la coordonarea mâinilor. Si pe lângă toate beneficiile pe care le are asupra creierului, sa cânți la un instrument este distractiv si nu este niciodată prea târziu sa înveți!
Faceți-va cat mai mulți prieteni: fiți sociabili! Sa vorbiți cu alți oameni ajuta sa va mențineți creierul in forma, fie ca este vorba de colegii de munca, fie ca este vorba de cei din familie sau din anumite comunități. Studiile arata ca activitățile sociale îmbunătățesc funcțiile creierului. Așa ca nu mai stați pe gânduri: înscrieți-va ca voluntar in anumite comunități, urmați un curs, sunați un prieten, orice va face plăcere si implicați si alți oameni.
Încercați sa va păstrați calmul: prea mult stres afectează materia cenușie, care conține celule care stochează si procesează informația. Câteva moduri care va ajuta sa rămâneți calmi sunt: inspirați adânc si des, căutați ceva care va face sa radeți, ascultați muzica, încercați sa participați la cursuri de yoga sau de mediații, găsiți o persoana apropiata cu care va face plăcere sa vorbiți.
Somnul si creierul: odihniți-va îndeajuns înainte si după ce învățați ceva nou. Aveți nevoie de somn in ambele stadii. Când pornești într-o activitate deja obosit, este foarte greu sa ramai concentrat la ceea ce faci. Iar când dormi după ce închei sesiunea de învățat sau alta activitate, creierul tău înmagazinează noile informații, astfel încât sa ti le poți aminti mai târziu. Odihna buna pe timpul nopții este extraordinara pentru memorie si pentru starea generala de spirit. Adulții au nevoie de 7-8 ore de somn in fiecare noapte.
Trucuri pentru a iți ajuta memoria: fiecare are probleme cu memoria din când in când. Este un pas normal al procesului de îmbătrânire. Dar avem la îndemâna trucuri care sa ne ajute : notați lucrurile pe care le aveți de făcut pe o hârtie sau pe o agenda, folosiți calendarele de pe telefoanele deștepte pentru a va aminti electronic de sarcinile pe care le aveți de îndeplinit, concentrați-va la cate o activitate pe rând, învățați lucrurile noi pas cu pas.
Pentru un set de analize complet, pentru diagnosticare sau orice alte probleme medicale, echipa de medici Dentirad Hospital va sta la dispoziție. La spitalul Dentirad Hospital puteți beneficia, pe lângă baza de recuperare, si de ședințe cu ozonoterapie. Aceasta terapie spectaculoasa va ajuta sa țineți bolile si microbii departe si in plus, va oferă energia de care aveți nevoie pentru a va desfășura viața așa cum va doriți. Aflați mai multe aici.
Pentru relații si programări apelați numărul unic 0244 972 sau accesați www.dentirad.ro.
Lasă un răspuns