Tulburările de personalitate de tip B:
Dereglările de personalitate de tip B sunt caracterizate de emoții copleșitoare (instabilitate emoționala), dramatism, caracter si gândire neașteptate. Acestea includ:
Tulburarea de personalitate de tip antisocial, se remarca prin: nepăsarea in fata nevoilor si sentimentelor celor din jur, folosirea minciunilor in mod frecvent, uneltirea împotriva altora, probleme cu legea, violarea drepturilor persoanelor, agresivitate, comportament violent, nepăsarea fata de siguranța proprie sau a celor din jur, comportament impulsiv, iresponsabilitate crescuta, lipsa remușcării fata de comportamentul neadecvat in fata familiei/prietenilor/colegilor/legii.
Tulburarea de personalitate de tip borderline, caracterizata prin: caracter impulsiv si riscant (sex neprotejat, jocuri de noroc, tip de alimentație dezordonat etc), respect fragil sau inexistent fata de imaginea de sine, relații instabile si intense, schimbări bruște de dispoziție cauzate cel mai adesea de stresul relaționării, caracter suicidal sau comportament cu caracter amenințător asupra propriei persoane, frica intensa de a rămâne singur sau de a fi abandonat, sentimentul permanent de singurătate si goliciune, manifestări frecvente de furie necontrolata, stări de stres care apar si dispar.
Tulburarea de personalitate de tip histrionic, caracterizata prin: dorința permanenta de a atrage atenția celor din jur, reacții emoționale exagerate, comportament dramatic accentuat, comportament provocator intenționat sau nu (cu scopul de a câștiga atenția), emite opinii puternice fără niciun argument care sa le susțină, fără detalii, superficial, foarte ușor de influențat de persoanele din jur, instabilitate emoționala puternica, grija excesiva pentru aspectul fizic, impresia ca relațiile cu cei din jur sunt mai puternice decât sunt in realitate.
Tulburarea de personalitate de tip narcisista, caracterizata prin: credința ca este special si mai presus decât restul oamenilor din jur, impresii greșite despre putere, succes si atractivitate, ignorarea sentimentelor si nevoilor celor din jur, exagerarea talentelor si reușitelor proprii, dorința/așteptarea permanenta de validare si admirație din partea celorlalți, aroganta, pretinderea de favoruri si avantaje lipsite de motivație, sentimentul permanent de invidie in ambele sensuri (invidiază oamenii si in același timp considera ca este invidiat).
Tulburările de personalitate pot afecta grav viața pacientului diagnosticat cat si pe cea a celor din jurul sau. Pot cauza probleme la locul de munca, la scoală, pot conduce către un comportament vicios si/sau izolat.
Diagnosticarea corecta si la timp a unei astfel de dereglări de personalitate poate ajuta pacientul sa restrângă aspectele negative ale acesteia si sa își mențină stilul de viată cat mai apropiat de cel al oamenilor normali.
La Dentirad Hospital medicul specialist va poate ajuta sa descifrați tainele personalității dumneavoastră si in cazul in care suferiți de o tulburare, împreuna cu acesta veți reuși sa depășiți si sa controlați crizele/ieșirile specifice afecțiunii dumneavoastră.
Pentru relații si programări vizitați pagina noastră aici sau apelați numărul unic 0244 972.
Lasă un răspuns