Folosim cu toții protecție solara pentru piele, însă nu ar trebui sa uitam sa ne protejam si ochii. Vara înseamnă mai mult timp petrecut afara, iar studiile arata ca expunerea îndelungata la lumina soarelui poate creste riscul de a dezvolta cataracta sau alte afecțiuni ale ochilor, inclusiv cancer. Același risc apare si in cazul folosirii solarelor, așa ca nu uitați sa va protejați ochii de razele ultraviolete, chiar si de cele artificiale.
Soarele care se reflecta in nisip, in apa sau pe zăpadă, poate provoca Fotokeratita sau Oftalmia de zăpadă, astfel, este recomandat celor care practica sporturi in aer liber sau iubitorilor de vacante la munte si la mare sa își protejeze ochii adecvat.
Radiațiile UV, fie ele naturale sau artificiale, pot deteriora ,atât țesutul exterior, cat si corneea si cristalinul.
Din păcate populația este foarte slab informata cu privire la riscurile pe care radiațiile solare le pot ridica. Purtând ochelari de soare care blochează pătrunderea razelor UV, puteți sa va bucurați in siguranța de vremea frumoasa sau de sportul preferat, scăzând semnificativ riscul de orbire, îmbolnăvire sau cel de a dezvolta tumori. Este necesar sa începeți sa protejați corespunzător ochiul de la vârste cat mai fragede, pentru a reduce timpul de expunere de-a lungul anilor.
Conform unor sondaje efectuate, aproximativ jumătate din cumpărătorii de ochelari se interesează de gradul de protecție înainte de achiziționarea produsului.
In ceea ce privește alegerea potrivita a ochelarilor, cat si protectia generala a ochiului, recomandările specialiștilor in domeniu sunt următoarele:
-achiziționarea si purtarea exclusiva a ochelarilor etichetați cu “protecție UV 100%”
– utilizați ochelarii care oferă protecție împotriva razelor UVA si UVB, marcați cu “UV400” sau “100% UV protection”
*UVA = UltraVioletsAging/ultraviolete care produc imbatranirea
*UVB – UltraVioletsBurning/ultraviolete care cauzeaza arsuri
-alegeți sa va protejați ochii si de pătrunderea laterala a razelor, prin utilizarea de pălării, șepci sau baticuri, in funcție de stilul dumneavoastră.
– este necesar sa va protejați cu ochelari chiar si in cazul in care folosiți lentile cu protecție UV.
– in cazul copiilor, este indicat ca aceștia sa nu fie expuși la soare in mijlocul zilei, recomandata fiind si accesorizarea cu ochelari si pălăriuțe.
– de reținut ca norii nu blochează razele UV; razele soarelui pot trece prin nori si/sau ceata, astfel încât deteriorarea ochiului poate apărea si in timpul altor perioade ale anului, nu doar vara.
-acordați atenție mărita in condiții intense de radiații, precum: expunerea la soare intre 12.00 – 17.00, la altitudini ridicate sau atunci când priviți direct reflecția soarelui in apa, pe gheata sau pe zăpadă.
Ținând cont de aceste mici sfaturi, atât dumneavoastră cat si familia dumneavoastră va veți putea bucura in siguranță de activitățile in aer liber in orice anotimp, protejând astfel vederea si sănătatea ochilor!
La Dentirad Hospital puteți beneficia de consultații oftalmologice, efectuate de medicii noștri specialiști, in cadrul cărora veți afla starea de sănătate a ochilor dumneavoastră si veți primi cele mai bune sfaturi in legătură cu îngrijirea si protejarea acestora.
Pentru detalii si programări accesați pagina noastră aici sau apelați numărul unic 0244 972.
Lasă un răspuns